tanítás

Több éve foglalkozom zenetanítással. 2012-ben szereztem MSc jazz-tanári képesítésemet. Örömmel számolhatok be olyan tanítványaimról is, akik iskolánkból nyertek felvételt jazz felsőoktatásba itthon és külföldön egyaránt. (Hoffer Sára – Graz, Almássy Márton – Budapest, Raboczki Balázs – Budapest)

Az ETŰD Zeneművészeti Szakközépiskola tanáraként és magántanárként is egyaránt oktatok improvizációt, zeneelméletet, hallásfejlesztést, szaxofont, alap szinten fuvolát. Hiszem, hogy a zene fejleszt, épít és jobb emberré tesz bennünket. Szeretném, ha a zene ismerete mindannyiunk számára elérhetővé válna, akár zenén kívüli gyarapodásunk érdekében.

…hogy miért van erre szükségünk?

“…nem az a cél, hogy a diákból művész vagy múzeumba, színházba járó felnőtt váljék, hanem olyan érett személyiség, aki képes kezelni az egyéni érvényesülésével és a közösségbe való beilleszkedésével természetes módon együtt járó kihívásokat. A korszerű művészetpedagógia nem művészeti stílusokban gondolkodik, hanem az életben adódó problémákat igyekszik feldolgozni.”    Schilling Árpád: Függetlenül