Ávéd János Balance

Ávéd János – szaxofon
Fenyvesi Márton – gitár
Benkó Ákos – dob

A zenekar tagjai évek óta dolgoznak együtt, fél szavakból, fél frázisból is megismerik egymás zenei rezdüléseit. Zenei “becsontosodás” helyett, még mindig képesek egymást és a közönséget is egyaránt meglepni, hiszen az állandó megújulást keresik a zenében. A basszushangszer nélküli triójukban a mély regiszter tudatos hiányát szabad formai és zenei eszközökkel kísérlik meg a hangzás egyensúlyába hozni. Műsorukban előszeretettel használnak fel bármilyen zenei témát vagy stílus elemet a mainstream gyökereitől a klasszikus és kortárs zene hangzásáig.

2013. január 12-én a trió David Binney-t láthatta vendégül a Jazz Showcase fesztivál keretein belül a Fesztivál Színházban (Művészetek Palotája) (A koncert megtekinthető a Duna TV videótárában: itt)

A zenekar 2015. március 4-én egy élő koncert lemezre készül az Opus Jazz Clubban a Budapest Music Center gondozásában.

“Fenyvesi Marcit és Benkó Ákost a legközelebbi barátaimnak tartom. Nem csupán szakmai téren szoktunk eszmét cserélni, de ha szakmáról van szó az szinte kizárt, hogy ne adnánk egymás véleményére.
Néha messzebbre sodor bennünket az élet egymástól. Ekkor nem vagyunk egymás mindennapjaiban, de amikor egy színpadra kerülünk, akkor megszűnik az idő: Pont olyan friss, mint először! De sokkal jobb, mint valaha!

Az élet állandó fejlődés a személyiségünkben és zeneiségünkben is egyaránt.
Jó veletek megtapasztalni azt, hogy mindig lehet jobb! Köszönet érte!
E tanulási folyamat, mint közös múlt és jövőbe tekintés, egyszerre van jelen ebben a zenekarban. Mindez annak biztonságával, hogy ugyanez bármikor megtörténhet, hiszen szót értünk zenében és emberségben is egyaránt.”